Hyundai готує великий електричний кросовер

Hyundai готує великий електричний кросовер

18 липня 2024
0

Південнокорейська компанія Hyundai планує представити цього року великий трирядний електричний кросовер. Про це повідомляє сайт Motor1.

Новий Hyundai отримає позначення Ioniq 9, а агрегатну базу він отримає у спорідненого позашляховика KIA EV9, який, своєю чергою, є електричною альтернативою флагманському SUV Palisade. Прототипи новинки були помічені на тестах у США кілька місяців тому. Відтоді процес суттєво просунувся і до кінця року новинку мають представити публіці.

Дизайн моделі успадкує низку стилістичних елементів від концепту Ioniq Seven, який дебютував у 2021 році. Дизайнери компанії, які не перестають дивувати своїми цікавими роботами, вкотре змогли запропонувати для нової моделі суббренду Ioniq унікальний зовнішній вигляд.

За попередніми даними Ioniq 9 використовуватиме архітектуру Hyundai E-GMP, що добре зарекомендувала себе, розділивши зі спорідненим позашляховиком KIA двигуни і батареї.

Нагадаємо, що базова версія KIA EV9 пропонує задній привід і один електромотор потужністю 215 сил. Живлення для нього забезпечує батарея ємністю 76 кВтг. Повнопривідний варіант оснащений двома електромоторами сумарною потужністю 379 к.с., а батарея має ємність 100 кВтг.

Поява нового електричного кросовера у дилерів очікується на початку майбутнього року. Ціни і комплектації стануть відомі ближче до початку продажів.

Джерело: Авто Центр
Фото: Hyundai

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація