Hyundai може купити корейського розробника технологій автопілота 42dot

Hyundai може купити корейського розробника технологій автопілота 42dot

02 серпня 2022
0

У ЗМІ з'явилися повідомлення, що Hyundai Motor веде переговори щодо збільшення частки в південнокорейській компанії 42dot, яка розробляє платформи автономного водіння без використання лідара або його придбання. В даний час Hyundai Motor володіє 20,36% акції 42dot.

У співзасновника та гендиректора 42dot Чанг-Хен Сун (Chang-Hyeon Song) у володінні перебуває 36,19% акції станом на грудень 2021 року. Решта акцій стартапу належать венчурним компаніям та стратегічним інвесторам, включаючи LG Electronics, SK Telecom, Lotte Rental, CJ Logistics та LIG Nex1.

Стартап був заснований Чанг-Хен Суном у 2019 році. Підприємство розробило програмно-апаратне рішення для автономного водіння Akit, а також автономну мобільну та логістичну платформу TAP, здатну забезпечити надання послуг на замовлення транспорту та логістики через мобільну операційну систему Urban Mobility Operating System (UMOS) з використанням безпілотних транспортних засобів, дронів та роботів-кур'єрів.

У рамках партнерства Hyundai та 42dot автовиробник створив у квітні 2021 року підрозділ для надання послуг за моделлю «транспорт як послуга» (TaaS), гендиректором якого став Сун Чанг-Хен.

За даними ресурсу KED Global, стартап 42dot був оцінений під час переговорів про продаж приблизно в 600 млрд вон ($461,2 млн), що трохи вище за оцінку його ринкової вартості в 510 млрд вон за результатами раунду фінансування серії A в жовтні минулого року. Передбачається, що Hyundai вкладе в угоду з придбання 42dot близько 400 млрд вон.

Джерело: AMPERCAR

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація