Hyundai націлився на лідерство в сегменті електромобілів і безпілотників

Hyundai націлився на лідерство в сегменті електромобілів і безпілотників

24 травня 2022
0

Hyundai озвучив нові цілі, спрямовані на досягнення глобального лідерства у сфері розробки і виробництва електромобілів і безпілотників. У найближчі вісім років інвестиції в цей напрям становитимуть $26,5 млрд. Із них $10,5 млрд витратять до 2025 року в США і $16 млрд - до 2030 року в Південній Кореї.

Як повідомляється, $5 млрд американських інвестицій підуть на розвиток технологій автономного водіння, штучного інтелекту, міської мобільності та роботів, інші $5,5 млрд - на будівництво нового заводу повного циклу в Джорджії. Він стане майданчиком з виробництва автомобілів Hyundai і Kia, а також тягових батарей до них. Про це голова правління Hyundai Motor Group Ейсун Чанг оголосив під час минулої в Сеулі зустрічі з президентом США Джо Байденом.

Про південнокорейську частину програми стало відомо минулого тижня. Виділені на Південну Корею $16 млрд планують вкласти в розширення виробництва електромобілів Hyundai і KIA. До 2030 року обсяги мають досягти 1,44 млн одиниць. На батьківщині Hyundai Motor Group планує випускати 45% від загального глобального виробництва, яке на початок наступного десятиліття досягне 3,23 млн одиниць.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація