Ілон Маск назвав країну, жителі якої недооцінили Tesla

Ілон Маск назвав країну, жителі якої недооцінили Tesla

26 січня 2024
0

Ілона Маска дратують слабкі продажі Tesla в Японії, яка, як і раніше, залишається одним із найбільших у світі ринків автомобілів, про це повідомляє Bloomberg.

«Є деякі регіони, де наша частка на ринку напрочуд мала, наприклад, Японія, - сказав він на конференції за підсумками четвертого кварталу. - Ми повинні принаймні мати частку ринку, пропорційну, скажімо, іншим неяпонським автовиробникам, таким як Mercedes або BMW, але поки що у нас це не виходить».

Маск вважає, що в цьому винна «недостатня поінформованість» японських автовласників, про що, за його словами, він чув від друзів у Японії.

За даними Японської асоціації імпортерів автомобілів, загальний імпорт електромобілів до Японії зріс на 60% до 22 890 одиниць у 2023 році. Проте імпорт електромобілів у високій ціновій категорії, включаючи моделі Tesla, торік упав на 6,8%.

Маск раніше передбачив, що Японія стане найбільшим ринком компанії за межами США.

Акіо Тойода, голова Toyota Motor Corporation, кілька днів тому передбачив, що частка ринку чисто електромобілів навряд чи перевищить 30%. Він вважає, що у споживачів має бути свобода вибору, коли справа доходить до вибору альтернатив автомобілям із двигунами внутрішнього згоряння.

Джерело: iXBT.com

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація