Ineos відклав випуск позашляховика Fusilier

Ineos відклав випуск позашляховика Fusilier

04 липня 2024
0

Автомобільний світ знову лихоманить. Причин для цього кілька - це і спад продажів електромобілів, інтерес до яких продовжує знижуватися, і торгові війни між ЄС і Китаєм, і загальна рецесія на ринку. На цьому тлі цілком очевидним стало рішення британської компанії Ineos Automotive почекати з випуском третьої моделі - люксового позашляховика Fusilier. Про це агентству Bloomberg розповів сер Джим Реткліфф (Jim Ratcliffe), засновник і керівник компанії.

Нагадаємо, що Ineos Automotive анонсувала всюдихід Fusilier на початку нинішнього року, а восени планувала поділитися технічними подробицями проекту. Але тепер доведеться почекати.

За словами Реткліффа: «Ми відкладаємо запуск Ineos Fusilier з двох причин: неохоче використання електромобілів споживачами і невизначеність галузі щодо тарифів і оподаткування».

У компанії відмовилися повідомити, коли модель зрештою з'явиться, але це буде точно не раніше 2027 року.

Як і попередні автомобільні проєкти Ineos, позашляховик Fusilier розроблений спільно з Magna Steyr і має стати третьою моделлю компанії. Планувалося, що його пропонуватимуть з електричним і гібридним силовими агрегатами. Особливу ставку в компанії робили саме на гібридний варіант із тяговим електромотором і бензиновим генератором як додатковим джерелом електроенергії. На думку Ineos, гібридний привід дає змогу задовольнити найширший спектр глобальних потреб і зменшити шкідливий вплив на навколишнє середовище.

У лютому на презентації Fusilier сер Джим Реткліфф сказав: «BEV ідеально підходять для певних цілей: коротких поїздок і міських доставок, але промисловість і уряди повинні мати реалістичні очікування щодо інших технологій, які можуть допомогти прискорити необхідні темпи змін. Саме з цієї причини ми пропонуємо гібридну версію Fusilier, яка значно знижує викиди, але має необхідний запас ходу та можливості дозаправки».

Fusilier компактніший за свого старшого побратима Grenadier, крім того, він розрахований на більш заможну аудиторію. Можливо, саме тому він менше нагадує класичний Land Rover Defender, а більше схожий на сучасний Mercedes-Benz G-Class.

Зміни планів компанії щодо моделі Fusilier жодним чином не відіб'ються на виробництві Grenadier та Grenadier Quartermaster у німецькому Хамбаху. Воно триватиме відповідно до раніше затверджених термінів, і скорочення персоналу не планується, підтвердили в компанії.

Джерело: Авто Центр
Фото: Ineos

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація