Integra стане останньою Acura з двигуном внутрішнього згоряння

Integra стане останньою Acura з двигуном внутрішнього згоряння

01 червня 2022
0

Спорткар Integra стане знаковою для Acura моделлю не тільки завдяки поверненню культового імені. Йому також судилося увійти до історії як останньої моделі японського бренду, оснащеної двигуном внутрішнього згоряння. Після випуску Integra 2023 модельного року Acura візьме курс на електрифікацію. Причому, як було заявлено ще минулого року, компанія має намір пройти фазу гібридів і відразу зайнятися розробкою «чистих» електрокарів.

Відроджена Integra отримала двигун внутрішнього згоряння, проте саме вона допоможе бренду підготуватися до майбутньої електрифікації. За словами помічника віце-президента бренду з національних продаж Еміль Коркор, за допомогою спорткара Acura зростить нове покоління шанувальників бренду, які будуть готові перейти в еру батарейних машин.

Вже наступного року Acura перейде на розробку виключно екологічних моделей. При цьому, на відміну від материнської Honda, компанія пройде фазу гібридних автомобілів. Перший повністю електричний автомобіль Acura за планом дебютує в 2024: ймовірно, це буде кросовер на платформі Ultium концерну General Motors, яку він розділить з Hummer EV і Cadillac Lyriq. Honda випустить свій аналог позашляховика на тому ж «візку» GM - він буде називатися Prologue.

Серійний варіант Acura Integra був представлений у березні 2022 року. В основі ліфтбека - платформа Honda Civic одинадцятої генерації, а в рух його наводить 1,5-літровий турбомотор Civic Si потужністю 203 кінські сили (260 Нм). Стандартом для автомобіля є варіатор, проте більшість покупців вибирають механіку: такою статистикою Acura поділилася за підсумками першого тижня прийому замовлень.

Джерело: Automotive News

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація