Інженери Tesla придумали, як підвищити ефективність батареї вже випущених машин

Інженери Tesla придумали, як підвищити ефективність батареї вже випущених машин

26 лютого 2024
0

Tesla готує оновлення програмного забезпечення для автомобілів, оснащених режимом Sentry Mode, щоб зменшити споживання батареї системою відеоспостереження.

У режимі Sentry Mode використовуються камери транспортного засобу для постійного моніторингу ситуації навколо авто під час паркування. Потім відзнятий матеріал записується та може бути збережений на USB. Це чудова функція, але вона має недолік: використання заряду акумулятора.

Хоча Tesla не повідомляє, скільки батареї використовує Sentry Mode, вважається, що камери використовують до 15% акумуляторної батареї на день, тому Tesla не дозволяє власникам використовувати цю функцію, якщо їхній автомобіль має менше 20% заряду.

Старший віце-президент Tesla з силових агрегатів та енерготехніки Дрю Багліно підтвердив, що автовиробник працює над удосконаленням цієї функції, заявивши, що оновлення програмного забезпечення буде запущено в другому кварталі, щоб зменшити енергоспоживання приблизно на 40%.

Останніми роками ми бачили багато випадків, коли вандали чи злодії були спіймані на гарячому за допомогою Sentry Mode. При цьому влада Нідерландів змусила компанію Tesla оновити систему та задіювати блимання фар кожен раз, коли система моніторингу активується, щоб попереджати оточуючих про те, що електромобіль почав запис.

Джерело: Autogeek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація