Іржавий маслкар Ford Falcon продали з аукціону за 152 000 доларів

Іржавий маслкар Ford Falcon продали з аукціону за 152 000 доларів

04 грудня 2023
0

Знайдений в Австралії в старому гаражі класичний раритетний маскар Ford XY Falcon GT 1970 року випуску продали з аукціону за 152 000 доларів. І це за умови, що автомобіль перебуває у досить непривабливому стані.

Ford Falcon серії XY майже 50 років простояв без руху та належного догляду у гаражі. За цей час він встиг покритися товстим шаром пилу та бруду, а ще проржавіти. Салон машини хоч і брудний, але цілий. А в багажнику Ford досі лежить оригінальний домкрат. Одометр показує 65 278 миль (105 055 км), але стан двигуна 5,8-літрового V8 невідомий.

Відомо, що це ранній екземпляр моделі. Його компанія використовувала для тестових заїздів. Він оснащений заводською механічною коробкою передач та заводським люком на даху. Першим власником маскара був співробітник Ford. Після року використання він його продав. Новий власник також користувався XY Falcon GT не довго, тому що пересів на службове авто, а його закрив у гаражі.

Аукціонний будинок Grays.com провів торги за цією класичною моделлю. Вони вийшли жвавими. В іншому це не дивно, адже Ford побудував близько 1500 екземплярів Falcon у цій версії. Він був одним з найбільш затребуваних маслкарів Австралії того часу. Ентузіасти готові платити серйозні гроші, щоб отримати авто у свою колекцію.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація