Держава частково компенсуватиме купівлю української техніки

Держава частково компенсуватиме купівлю української техніки

02 жовтня 2024
0

Український уряд запускає нову програму підтримки бізнесу, яка передбачає компенсацію 15% вартості при купівлі української колісної техніки та енергетичного обладнання. Цей захід є продовженням успішної ініціативи щодо компенсації за придбану сільськогосподарську техніку вітчизняного виробництва.

Про це повідомила Юлія Свириденко, перша віцепрем'єр-міністерка - міністерка економіки України:

«Ми робимо значний крок у розвитку цієї програми. Уряд частково компенсуватиме 15% за придбання українського енергетичного обладнання та колісної техніки, зокрема автобусів, тралів, будівельної, комунальної та спеціальної техніки».

Умовою участі у програмі є локалізація виробництва на рівні 40% і більше. Техніка та обладнання, що підпадають під компенсацію, будуть зазначені в окремому реєстрі. При цьому техніку, придбану в рамках програми, заборонено перепродавати протягом трьох років.

Ця ініціатива, на думку Міністерства економіки, стимулюватиме розвиток українського машинобудування, виробництва спеціальної техніки та автобусів. Програма сприятиме зростанню локалізованого виробництва і надасть підтримку вітчизняним підприємствам, які виготовляють продукцію з високим рівнем власної технологічної доданої вартості.

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація