Karsan презентував електробуси у рамках нової стратегії e-Volution

Karsan презентував електробуси у рамках нової стратегії e-Volution

04 червня 2022
0

На міжнародній виставці Busworld Turkey 2022, що проходила в Стамбулі з 26 по 28 травня, компанія Karsan продемонструвала всю свою лінійку електричних автобусів - довжиною від 6 до 18 м. Вперше широкому загалу були показані два низькопідлогові електробуси з нового сімейства e-ATA - довжиною 10 м і найбільший, зчленований 18-метровий.

Нагадаємо, що електробуси великої місткості e-ATA, на 90 - 150 пасажирів анонсували ще восени минулого року. Машини отримали кузов від іншого відомого турецького виробника - Bozankaya Sileo. Вони комплектуються електромоторами в ступицях коліс - потужністю 250 або 500 кВт, які живлять акумулятори ємністю 300, 450 або 600 кВт*год - для моделей довжиною 10, 12 і 18 м відповідно. Запас ходу сягає 450 км. Завдяки станціям швидкої зарядки, АКБ можна «наповнити» за  декілька годин.

Електробуси e-ATА оснащуються передовими системами допомоги водієві - попередження про зіткнення, а також виїзд зі смуги руху. Крім того, замість зовнішніх дзеркал можуть встановлюватися камери.

Karsan є єдиним виробником у Європі, що пропонує електробуси завдовжки від 6 до 18 м. Завдяки 6-метровій моделі e-JEST, запущеній у серію ще у 2018 році, сьогодні компанія займає 51% європейського ринку у сегменті нешкідливих мікроавтобусів. А її 8-метрова модель E-ATAK дозволила зайняти 30-відсоткову частку у середньому сегменті. За останні три роки понад 300 електробусів поставлено до 18 країн Європи. Тобто, один виробник реалізував 90% експорту всіх турецьких електробусів. Завдяки новій стратегії e-Volution компанія Karsan планує найближчим часом збільшити продаж електробусів не мало не втричі.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація