Хетчбек Opel Corsa отримав гібридну версію

Хетчбек Opel Corsa отримав гібридну версію

01 грудня 2023
0

Субкомпактний хетчбек Opel Corsa шостого покоління навесні цього року пережив рестайлінг, а тепер отримав ще й новий молодший гібридний силовий агрегат, розроблений корпорацією Stellantis.

Роль ДВЗ в новій гібридній силовій установці виконує 1,2-літрова бензинова «турботрійка» PureTech третього покоління. Її ключові відмінності від попередників - турбокомпресор зі змінною геометрією, робота по циклу Міллера, тиск упорскування 350 барів, дуже компактна головка блоку та величезна «банка» нейтралізатора збоку. Максимальна віддача цього двигуна на Opel Corsa - 100 к.с. та 205 Нм або 136 к.с. та 230 Нм.

До ДВЗ приєднана розроблена компанією e-Transmissions гібридна 6-ступенева коробка передач e-DCS6 з двома зчепленнями. В її корпус інтегровані 48-вольтовий електромотор (28 к.с., 55 Нм) та блок силової електроніки. Ємність буферної літій-іонної батареї, розташованої під сидінням водія, - 898 Вт.год, з них споживачеві доступні 432 Вт.год.

При гальмуванні та русі накатом на швидкостях до 145 км/год ДВЗ відключається, а електромотор переходить у режим генератора та виробляє електрику. Рух на низьких швидкостях (до 30 км/год) та маневрування на парковці, як правило, відбуваються лише на електротязі. Для пуску вимкненого ДВЗ під час їзди використовується окремий стартер з ремінним приводом.

Гібридизація та нове покоління ДВЗ дозволили зменшити витрату пального бензинової Corsa приблизно на 1 л/100 км у змішаному циклі WLTP та скоротити сертифікаційний рівень викидів CO2 приблизно на 15%.

Нагадаємо, що в Opel Corsa є також повністю електрична версія з двигуном потужністю 136 або 156 к.с., а ось дизельна версія (1,5 л, 102 к.с.) минулого літа зникла з європейської моторної гами.

Джерело: АвтоСвіт
Фото: Stellantis

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація