KIA відродить електричний мінікар Ray

KIA відродить електричний мінікар Ray

27 серпня 2023
0

KIA Ray EV, перший серійний електромобіль у Південній Кореї, повернеться на ринок вже наступного місяця. Це дозволить задовольнити зростаючий попит на доступні електромобілі. Вперше він з'явився в лінійці бренду 2011 року, й це була електрична версія однойменної бензинової моделі.

Оригінальний Ray EV комплектувався одним електродвигуном потужністю 68 к.с. та літій-іонною батареєю на 16,4 кВт.год. Максимальний крутний момент агрегату досягав 167 Нм, що на 77% більше, ніж у бензинової моделі.

Без підзарядки міні-електромобіль проїжджав 139 км та прискорювався від 0 до 100 км/год за 15,9 секунди. Також компактний сіті-кар підтримував швидкісну зарядку, що дозволяло поповнювати батарею за 25 хвилин. Від звичайної мережі на 220 В зарядка займала 6 годин.

В арсеналі Ray EV була перша навігаційна система KIA, розроблена спеціально для електромобілів, яка надавала інформацію про найближчі зарядні термінали. На приладовій панелі відображалася інформація про стан батареї, рівень зарядки та запас ходу. Але у 2018 році Ray EV зняли з виробництва. Причиною стали обмежений запас ходу та відсутність зарядної інфраструктури.

Відроджений KIA Ray EV проїжджатиме 210 км без подзаряки, майже вдвічі більше оригінальної моделі. Мінікар укомплектують електродвигуном потужністю 86 к.с. та батареєю на 35,2 кВт.год. У продажу він очікується у вересні, але ціни поки не оголошені.

Цільовим ринком моделі стане Південна Корея. Окрім пасажирської версії KIA планує випустити вантажну модифікацію з одномісним салоном для власників малого бізнесу та самозайнятих.

Джерело: Autogeek
Фото: Electrek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація