KIA збирається представити електричний позашляховик EV5 у наступному місяці

KIA збирається представити електричний позашляховик EV5 у наступному місяці

31 липня 2023
0

KIA збирається представити свій новий електромобіль наступного місяця в Китаї на щорічному автосалоні в Ченду. Electrek повідомляє, що KIA EV5 буде компактним електричним позашляховиком, прямо орієнтованим на Tesla Model Y з очікуваною стартовою ціною близько 50 мільйонів вон (приблизно 40 000 доларів).

Лише через тиждень після показу свого флагмана EV9, у березні KIA представила новий концепт електричного позашляховика EV5, який розширюється в нових сегментах.

У KIA кажуть, що на EV5 вплинула та сама філософія дизайну «об'єднаних протилежностей», яку ви можете побачити в усій лінійці.

KIA представила нову мову дизайну разом із новим логотипом у рамках ребрендингу в нову електричну еру. У порівнянні з попередніми поколіннями, унікальний дизайн KIA відрізняється чіткішими скульптурними лініями, потужною стійкою та сучасними оновленнями.

EV5 втілює це в нову передню частину Digital Tiger Face, яка замінює фірмову решітку KIA Tiger Nose.

Всередині KIA розробила концепт електричного SUV, щоб створити «простір співіснування» для покращення взаємодії з людьми, природою та технологіями.

Карім Хабіб, виконавчий віце-президент і керівник KIA Global Design Center, сказав, що EV5 «створений, щоб надихати наших клієнтів під час кожної подорожі, водночас забезпечуючи стійкі та екологічно відповідальні рішення».

Хоча серійна версія, швидше за все, виглядатиме по-іншому в інтер'єрі з більш реалістичною установкою, ми очікуємо, що екстер'єр залишиться дуже схожим, як показали інші концепції, які пішли у виробництво.

KIA не оприлюднила додаткових деталей, крім того, що електричний позашляховик буде доступний у Китаї пізніше цього року.

Згідно з новим звітом The Korean Car Blog, EV5 буде представлено наступного місяця на щорічному автосалоні Ченду в Китаї. У звіті зазначається, що KIA підтвердила, що електричний позашляховик буде коштувати «в межах стандартного діапазону в 50 мільйонів вон», або близько 40 000 доларів.

Базова версія матиме більшу ємність акумулятора, ніж поточний KIA EV6 (77,4 кВт-год) і досягне 82 кВт.год. Очікується, що модель дальнього радіусу дії матиме запас ходу понад 600 км.

У той час як закордонні ринки використовуватимуть акумулятор NCM, китайська версія буде працювати з LFP. Згідно з джерелами, EV5 базуватиметься на системі 400 В, а не на 800 В, яка використовується для інших електромобілів Hyundai Motor Group, які їздять на платформі E-GMP. В результаті KIA може запропонувати електричний позашляховик за нижчою ціною.

EV5 зіткнеться з жорсткою конкуренцією на бурхливому китайському ринку електромобілів, де виробники електромобілів, такі як BYD і Tesla, продовжують захоплювати більшу частку пирога.

Зі стартовою ціною близько 40 тисяч доларів EV5 орієнтований безпосередньо на Model Y від Tesla. Модель Y починається з 36,9 тисяч доларів США (263 900 юанів) у Китаї, із запасом ходу CLTC 545 км. Починаючи з 43,9 тис. доларів (313 900 юанів), версія пропонує майже 640 км.

Джерело: T4

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація