Китайські водії помітили неприємний недолік у роботі систем стеження

Китайські водії помітили неприємний недолік у роботі систем стеження

01 серпня 2022
0

Системи стеження за станом водія Driver Monitoring System (DMS) покликані покращувати життя автомобілістів, роблячи водіння комфортнішим та безпечнішим. Однак власники сучасних машин з Китаю зіштовхнулися з несподіваною проблемою, яка, як пише CarNewsChina, вже перетворилася на одну з найбільш обговорюваних тем у національній соцмережі Weibo. Справа в тому, що електроніка помилково приймає деяких китайців за сплячих через вузький розріз очей і забороняє використовувати напівавтопілот.

Проблема набула широкого розголосу після поста китайського блогера DerekTLM у Weibo. Він поскаржився, що DMS, встановлена ??в його автомобілі, майже щоразу спрацьовує некоректно: водія постійно повідомляють про те, що він відволікся або заснув за кермом під час поїздки із увімкненою системою напівавтономного водіння. Цікаво, що блогер водить XPeng - автомобіль китайської марки.

Як виявилося, DerekTLM не один відчуває труднощі у взаємодії із системою моніторингу. Його підтримали як інші блогери, так і звичайні водії, яким DMS відмовляє у використанні електронного помічника через помилкове сприйняття розрізу очей.

У своєму посту DerekTLM відзначив голову XPeng Хе Сяопіна. Після цього автовиробник опублікував офіційне повідомлення про те, що в курсі недоліку і намагатиметься виправити його в наступних оновленнях.

За даними CarNewsChina, кількість автомобілів із системами моніторингу стану водія в Китаї швидко зростає: у 2021 році вона збільшилася порівняно з 2020 більш ніж утричі - до 543 тисяч.

Джерело: CarNewsChina

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація