Китайська JIDU збирається випередити Tesla за досконалістю автопілота

Китайська JIDU збирається випередити Tesla за досконалістю автопілота

10 серпня 2022
0

У середині червня дочірня компанія китайського інтернет-гіганта Baidu представила прототип роботизованого таксі Robo-01, найближчий нащадок якого вийде на дороги наступного року, а ще через рік компанія має намір освоїти випуск більш масової моделі. Тепер керівництво JIDU заявляє, що за рівнем розвитку технологій автопілота зможе ціле покоління обігнати Tesla.

Нагадаємо, Ілон Маск (Elon Musk), який очолює останню з компаній, постійно переносив терміни появи повного автопілота в електромобілях даної марки, але до середини цього року вирішив, що доленосний крок можна буде зробити до травня наступного року.

Як повідомляють тематичні видання, на нещодавньому заході глава Baidu Робін Лі (Robin Li) багато говорив про роль автопілота у розвитку всієї галузі:

«У сфері розумних автомобілів ми вважаємо, що електрифікація - це лише половина справи, а автономність управління є кінцевою метою».

Він також підкреслив, що у сфері технологій автономного управління Baidu та її найближчі партнери на покоління випереджатимуть Tesla. До 2028 дочірня компанія JIDU Auto збирається збільшити щорічні обсяги випуску «робомобілів» до 800 тисяч штук. Модель Robo-01 оснащуватиметься двома процесорами NVIDIA Orin-X, двома лідерами, п’ятьма радарами міліметрового діапазону, дванадцятьма ультразвуковими датчиками та дванадцятьма камерами.

Для порівняння, Tesla необхідність використання лідарів категорично ігнорує, воліючи спиратися на дані з камер своїх електромобілів. Щодо цього Ілон Маск проводить аналогію з людськими каналами сприйняття інформації, адже під час водіння ми покладаємося переважно на свій зір.

Джерело: AMPERCAR

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація