Китайський бренд ORA вийде на європейський ринок

Китайський бренд ORA вийде на європейський ринок

31 травня 2022
0

Китайська ORA, яка входить до мультибрендової імперії Great Wall, до кінця року має намір розпочати продаж електромобіля Funky Cat. Першою країною, де з'являться симпатичні хетчбеки у стилі ретро, стане Великобританія. Про це повідомляє пресслужба виробника.

У компанії Great Wall мають далекосяжні плани щодо експансії на європейський ринок з новим брендом ORA. Електромобіль Funky Cat нагадує класичний VW Beetle, але має більш практичний 4-дверний кузов. Для перших покупців у компанії підготували спеціальну серію First Edition, яка коштуватиме 30495 фунтів (35784 євро). Це дорожче, ніж Nissan Leaf та Mini Electric, але при цьому Funky Cat First Edition має багату комплектацію. У пакет увійшли LED-фари, 18-дюймові легкосплавні диски та двоколірне фарбування.

Цифровий кокпіт включає 10,25-дюймову шкалу приладів, також сенсорний 10,25-дюймовий екран інфо-розважальної системи, яка підтримує Android Auto та Apple CarPlay. Крім того, передні крісла забезпечені електроприводом, передбачена бездротова зарядка для смартфонів, двозонний клімат-контроль, дзеркало заднього виду, що автоматично затемняється та оздоблення зі штучної шкіри.

Для водія передбачено комплекс електронних помічників, що включає адаптивний криз-контроль та систему допомоги під час руху в пробках, систему контролю та утримання у смузі. Також є система контролю за сліпими зонами, задні паркувальні датчики, камера кругового огляду та система запобігання зіткненню під час руху заднім ходом з функцією екстреного гальмування.

Funky Cat оснащений літій-іонною батареєю на 48 кВтг, яка живить електромотор потужністю 126 кВт (171 к.с.). З цим арсеналом електромобіль може розганятися від 0 до 100 км/год за 8,3 секунди, а максимальна швидкість досягає 159 км/год. Запас ходу по циклу WLTP сягає 311 км.

Зарядний пристрій потужністю 6,6 кВт дозволить зарядити батарею від 15 до 80% її місткості близько 6 годин, а при використанні швидкісної станції потужністю 80 кВт на цю операцію потрібно не більше 40 хвилин.

Компанія відкриє приймання замовлень у Великій Британії наступного місяця. Забронювати свій екземпляр пропонується за скромну суму 100 фунтів (117 євро), а вже в серпні придбати машину можна буде на фірмовому сайті компанії.

Джерело: Обозреватель

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація