Klein Vision продала китайцям ліцензію на виробництво літаючого автомобіля AirCar

Klein Vision продала китайцям ліцензію на виробництво літаючого автомобіля AirCar

02 квітня 2024
0

Китайська компанія Hebei Jianxin Flying Car Technology придбала у Klein Vision ексклюзивні права на виробництво літаючого автомобіля AirCar. Як повідомляється, використати словацьку технологію китайці зможуть на обмеженій географічній території. Сума угоди не розголошується.

AirCar - двомісний літак, розроблений словацьким професором та співзасновником Klein Vision Штефаном Кляйном. Для польоту він оснащений крилами, що розкладаються, та висувною хвостовою балкою з високим оперенням, яке на дорозі виконує функцію звичайного аеродинамічного крила. На кормі встановлений стаціонарний гвинт, в салоні - парашут.

На відміну від більшості аналогічних проектів AirCar не відноситься до апаратів з вертикальним зльотом та посадкою. Йому потрібна злітно-посадкова смуга. Водію - ліцензія пілота.

28 червня 2021 року прототип аеромобіля здійснив 35-хвилинний переліт з аеропорту Нітри до Братислави. Після посадки він менш ніж за 3 хвилини автоматично трансформувався в спорткар, склавши крила та хвіст.

У 2022 році AirCar отримав сертифікат льотної придатності від транспортного управління Словаччини. Це перший у світі «паливний» автомобіль із подібним сертифікатом. Як зазначено на офіційному сайті Klein Vision, окрім двомісної версії для випробувань у AirCar є дво- та чотиримоторна модифікації, а також варіант амфібія.

Відомо, що перший прототип використовував 1,6-літровий бензиновий двигун BMW потужністю 160 к.с. Максимальна висота польоту складала 2,5 км, швидкість - 190 км/год. По землі двомісний аерокар рухався зі швидкістю 200 км/год.

AirCar Prototype 2 оснастили двигуном потужністю 300 к.с. У повітрі він розвиває максимальну швидкість 300 км/год. Дальність польоту - 1000 км. Запас ходу землею - понад 500 км.

Hebei Jianxin Group заснована в 2003 році і працює у шести основних секторах: хімічна промисловість, фінанси, нерухомість, торгівля, авіація загального призначення та гірничодобувна промисловість. За допомогою китайців Klein Vision розраховує поширити свою технологію по всьому світу.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація