Колишній глава Ferrari розкритикував новий кросовер Purosangue

Колишній глава Ferrari розкритикував новий кросовер Purosangue

18 вересня 2022
1

Колишній керівник компанії Ferrari Лука ді Монтедземоло висловив свою думку щодо нового кросовера італійської марки, представленого напередодні. На думку топ-менеджера, з точки зору продукту Purosangue жахливий, оскільки його випуск ставить фінансовий пріоритет компанії вище за інженерну думку. Крім того, фахівець нагадав, що у роки його правління бренд випустив перший супергібрид LaFerrari, який і мав прокласти вектор розвитку компанії.

Топ-менеджер повідомив, що мав намір розробити повнопривідний позашляховик ще 2011 року. Тепер же, на його думку, Ferrari дісталася роль компанії, що наздоганяє, оскільки прямі конкуренти в особі Lamborghini, Porsche, Maserati і Bentley мають у своїх автопарках кросовери. При цьому з погляду дизайну Purosangue є повною протилежністю Lamborghini Urus, що завоював популярність.

Фахівець також заявив, що з випуском першого позашляховика нинішнє керівництво компанії зробило ставку на продаж, а не на розвиток інженерної думки. При цьому Лука зазначив, що Purosangue дозволить Ferrari досягти рівня продажу 15 000 автомобілів щорічно.

Purosangue отримав 6,5-літровий атмосферник V12 від суперкара 812 Superfast. Віддачу агрегату інженери довели до 725 кінських сил. Пару мотору склав 8-ступінчастий преселективний «робот». До «сотні» суперкросовер розганяється лише за 3,3 секунди. Максимальна швидкість - 313 кілометрів на годину.

У середині квітня стало відомо, що кросоєр Purosangue випустять обмеженим тиражем. На думку керівників Ferrari, такий підхід дозволить утримати обсяги виробництва нижче за рівень попиту.

Джерело: Мотор

Обговорення новини

Petro Fromel  

Можу за 150 чергу організувати)

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація