Коли електромобілі та бензинові авто зрівняються в цiні?

Коли електромобілі та бензинові авто зрівняються в цiні?

02 травня 2023
3

Ціни на компактні електрокари в Північній Америці та Європі знизяться до рівня звичайних авто уже до 2025 року. Про це повідомляє Reuters з посиланням на прогноз міжнародної енергетичної агенції (International Energy Agency, IEA).

Популярність електромобілів лише зростатиме, впевнені аналытики. Цьому серед іншого сприятимуть субсидії на їх купівлю в США, а також обсяги виробництва «зеленого» автотранспорту в Китаї.

За даними IEA, на КНР сьогодні припадає приблизно половина світового виробництва електричних та гібридних машин. Більше того, близько 60% електромобілів у 2022 році було продано саме там.

Очікується, що у 2023 році світовий продаж електрокарів зросте на 35%, до 14 млн одиниць, а ринкова частка машин з електричною силовою установкою з 2020 року збільшиться більш ніж у чотири рази: з 4% до 18%.

Джерело: Автоновости дня

Обговорення новини

LAZER  

Тільки прикол в тому, що це не електромобілі подешевшають, а авто з ДВЗ подорожчають...
В Европі Евро7 підсвищіть вартість звичайних авто відсотків на 20-25. Вже є анонси, що компактні і субкомпактні моделі (Фієста, Фокус, Поло, Фабія і т.і.) будуть зняті з виробництва.

+6ВІДПОВІСТИ  
No Mercy  

LAZER, те ж саме хотів написати. Грубо кажучи вхід в автосвіт для людей тепер значно дорожче. А це ще субсидії не відмінили на електрички.

-3ВІДПОВІСТИ  
Reallice  

У чому питання? Електромобілі вже дешевше ніж ДВС. Якщо хтось хоче перевіряйте:
Тойота рав4 (40) і її аналог по габаритам bz4x (30)
Vw touareg (75-90) vw id6 (35-43)

+1-1ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація