Компанія BYD побила черговий рекорд продажів електромобілів

Компанія BYD побила черговий рекорд продажів електромобілів

03 січня 2024
0

Згідно опублікованого звіту, 2023 рік став визначним для прибутку китайського автомобільного гіганта BYD. У 2023 році компанія продала 1,6 мільйона електричних автомобілів, наблизившись до прогнозованої мети Tesla в 1,8 мільйона автомобілів.

Якщо додати до цієї цифри продажі всіх варіантів гібридів, то виявиться, що BYD продав колосальні 3 мільйони автомобілів у 2023 році. Таким чином, китайський автовиробник продемонстрував зростання продажів на 62% порівняно з 2022 роком. За даними Car News China, у першій половині минулого року BYD потроїла свій прибуток до 1,5 мільярда доларів.

Звичайно, китайський ринок електромобілів процвітає, але, дивлячись на цифри, вони вражають. Згідно з даними Китайської асоціації виробників автомобілів, китайські автовиробники очікують, що минулого року продали близько 9,4 мільйона електромобілів і гібридів, порівняно з 6,9 мільйона в 2022 році.

При цьому к Китаї близько 1,5 мільйона людей працюють у промисловості електромобілів. Тільки у BYD штат налічує близько 30 000 співробітників у Китаї.

Цього року BYD зіткнеться з високими тарифами в США, але автовиробник продовжує свою глобальну експансію, зокрема в Європі. Він будує складальний завод в Угорщині та відкрив дилерські центри в Німеччині, Норвегії та Швеції.

Джерело: Autogeek
Фото: Electrek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація