Компанія BYD зареєструвала понад 13 тисяч винаходів

Компанія BYD зареєструвала понад 13 тисяч винаходів

25 вересня 2023
0

Китайський автовиробник протягом останніх 20 років запатентував понад 13 тисяч винаходів, більшість з яких стосується акумуляторів. Цікаво, що BYD подав в 16 разів більше патентів, ніж Tesla.

Дані, нещодавно опубліковані Patent Result у Токіо, показують, що BYD подала заявки на понад 13 000 патентів у період з 2003 по 2022 рік, тоді як Tesla подала заявки лише на 863 патенти за той самий період. Більше половини всіх патентів BYD пов'язані з акумуляторами.

Це показово і пояснює, чому, на відміну від більшості інших виробників автомобілів, які створюють електромобілі, BYD може використовувати акумуляторні батареї, які розробляє власноруч, замість того, щоб звертатися до сторонніх постачальників.

Велика залежність BYD від патентів є важливою, оскільки її власну технологію акумуляторів можна розкрити, розібравши акумуляторні блоки. Для порівняння, Tesla прагне зменшити ризик наслідування іншими компаніями, використовуючи лише нові технології виробництва на своїх заводах. Одним із недоліків патентів є те, що їх деталі мають бути оприлюднені, а це означає, що їх можна копіювати.

За словами патентного юриста Хідето Коно, виробник автомобілів такого розміру, як Tesla, зазвичай подає заявки на патенти в 10 разів менше через те, що компанія сильно залежить від програмного забезпечення та розробки програмного забезпечення, яке використовує велику кількість загальнодоступної інформації.

Nikkei Asia зазначає, що багато патентів Tesla стосуються інфраструктури зарядки та зв'язку між електромобілями та водіями.

BYD зарекомендувала себе як лідер у розробці та виробництві літій-іонних акумуляторів із залізо-фосфатними катодами. Ці батареї дешевші, ніж у корейських конкурентів з літієвими батареями, що використовують нікель і кобальт.

Джерело: Autogeek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація