Компанія Caterham показала електромобіль у ретростилі

Компанія Caterham показала електромобіль у ретростилі

25 травня 2023
0

Британський автовиробник Caterham представив свій перший електромобіль - EV Seven. Концепт зберіг традиційний дизайн та важить менше ніж 700 кг. Про це повідомили на сайті Autoevolution.

Caterham EV Seven заснований на збільшеній версії шасі моделі Seven. Всередині встановлено акумуляторну батарею з імерсійним охолодженням.

Відрізнити електричну версію від бензинової можна за написами «sEVen» на кузові та відсутністю вихлопних патрубків. Концепт пофарбований у білий колір та колір хакі.

Caterham EV Seven важить лише на 70 кг більше за бензинову модель. Батарея має місткість 51 кВт.год і розміщена в моторному відсіку. Вона підтримує швидке заряджання до 152 кВт.

Електрокар оснащується електромотором потужністю 240 к.с. і 250 Нм крутного моменту. Розгін від 0 до 100 км/год займає лише 4 секунди.

На авто встановлені диференціал підвищеного тертя, система рекуперативного гальмування, чотирипоршневі гальмівні супорти та регульовані амортизатори Bilstein. Деякі деталі запозичені від Seven 420 Cup.

Публічна прем'єра концепту EV Seven запланована на фестиваль швидкості у Гудвуді у липні. Наприкінці 2023 року Caterham представить ще один повністю електричний концепт.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація