Компанія EVBox запустила першу автономну зарядну станцію потужністю 400 кВт

Компанія EVBox запустила першу автономну зарядну станцію потужністю 400 кВт

02 липня 2023
0

Компанія EVBox оголосила про запуск першої автономної зарядної станції потужністю 400 кВт для електромобілів, яка добре зарекомендувала себе в польових умовах.

Новий швидкий зарядний пристрій постійного струму амстердамської компанії називається EVBox Troniq High Power, і EVBox заявляє, що він може збільшити запас ходу до 62 миль (100 км) всього за три хвилини - якщо електромобіль його підтримує. Це робить її однією з найшвидших зарядних станцій для електромобілів, доступних сьогодні на ринку.

Зарядна потужність також може динамічно розподілятися між двома електромобілями, наприклад, по 200 кВт енергії на кожен транспортний засіб.

EVBox запустила програму Early Adopter для тестування зарядної станції потужністю 400 кВт протягом п'яти місяців поблизу Амстердама і Тулузи. Компанія заявляє, що зареєструвала понад 4 000 успішних сеансів зарядки і понад 1 700 годин активної зарядки. У повідомленні йдеться, що електромобілям було передано понад 91 МВт.год енергії.

Для розуміння контексту, давайте розглянемо суперчарджери Tesla. Наразі потужність суперчарджера Tesla V3 обмежена 250 кВт. У березні Tesla запустила свої перші суперчарджери V4 в Нідерландах, і схоже, що їхня загальна максимальна потужність становить 600 кВт. Як справедливо зазначив Фред Ламберт з Electrek: «Найвищу номінальну потужність рідко вдається утримати або навіть досягти, але теоретично це те, що може здійснити новий Supercharger V4».

Звичайно, електромобілі також повинні бути здатні витримувати більш високі рівні потужності.

EVBox планує виготовити до 2 000 пристроїв цього року на своєму заводі в Бордо, Франція, і розраховує розпочати реалізацію замовлень з вересня 2023 року в Європі.

Джерело: Electrek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація