Компанія GM готова відродити електричний бестселер Bolt

Компанія GM готова відродити електричний бестселер Bolt

12 червня 2023
0

Перш ніж електричні хетчбеки Chevrolet серії Bolt залишать конвеєр наприкінці цього року, їхній річний тираж досягне 70 000 штук, значно перекриваючи обсяги випуску всіх більш сучасних родичів на платформі Ultium. У 2024 році «ветеран ринку» повинен буде поступитися місцем на конвеєрі підприємства в Мічигані електричним пікапам, але керівник GM Мері Барра дала зрозуміти, що компанія готова відродити цю модель на новому технологічному рівні.

Принаймні, це зрозуміло з її висловлювань під час нещодавнього інтерв'ю. Генеральний директор корпорації в цілому вважає за важливе використовувати прихильність споживачів до певних торгових марок, як це сталося з Equinox. В електричному виконанні цей кросовер, за її словами, повинен сподобатися тим, хто їздить зараз на однойменній бензиновій моделі, і в цілому знає, чого чекати від машини з аналогічною назвою.

Торгова марка Bolt, за словами глави GM, заробила непогану репутацію і здобула лояльних шанувальників. Лише необхідність перевести інші моделі на більш ефективну з погляду витрат платформу Ultium змусила компанію зняти з виробництва електромобілі Bolt, які належали до другого покоління транспортних засобів GM на електротязі. За словами Барри, Bolt продовжує залишатись важливою моделлю в асортименті пропозицій GM. Говорити щось докладніше про її подальшу долю вона відмовилася, пославшись на комерційну таємницю, що покриває майбутні плани.

З цього можна зробити висновок, що GM як мінімум не виключає ймовірності відродження моделі Bolt на новому технологічному рівні. Оскільки на прикладі Equinox ми можемо судити про збереження позиціонування, то повернення Bolt напевно відбудеться в сегменті доступних електромобілів. Платформа Ultium, що дозволяє створювати електромобілі третього покоління, заощаджує до 40% тільки на тягових батареях, тому відроджений Bolt може як зберегти привабливий цінник, так і отримати збільшений запас ходу, оскільки колишня модель могла задовольнити тільки найневибагливіших покупців у наші дні, проїжджаючи без підзарядки не більше 414 км за умовним циклом EPA.

Джерело: 3DNews

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація