Компанія Hyundai показала інноваційний дисплей для автомобілів

Компанія Hyundai показала інноваційний дисплей для автомобілів

17 квітня 2023
3

Hyundai Motor Group, що займається виробництвом автомобільних компонентів, розробила перший у світі мобільний дисплей для транспортних засобів, здатний висуватися і ховатись, згортаючись всередині передньої панелі. Таке незвичайне рішення може змінити правила гри у галузі та задати нові тренди серед автовиробників.

Форм-фактор дисплея, що згортається, ще ніхто раніше не додумався використовувати в автомобілях, хоча його взяли на озброєння виробники смартфонів і телевізорів. Розробка Hyundai Mobis - сміливе рішення від провідного південнокорейського виробника автозапчастин, який є шостим за величиною постачальником цих компонентів у світі. Екран, що згортається, по суті, складається з чотирьох дисплеїв з роздільною здатністю 2560x1440 пікселів. Він займає мало місця в автомобілі, розмір якого залежить від умов руху. Глибина екрану складає всього 12 см, тому його можна встановити (заховати) не лише на передній панелі, а й на стелі.

Коли автомобіль перебуває в русі, дисплей розгортається на одну третину, щоб відобразити мінімальну інформацію про стан основних систем автомобіля. При використанні навігації екран висувається на дві третини від свого розміру, а коли автомобіль знаходиться на парковці або заправці, екран можна висунути на повний розмір (30 дюймів) для ігор, перегляду відео та іншого контенту. За словами представників компанії, дисплей повністю ховається всередину панелі приладів, коли двигун вимкнений.

Hyundai Mobis має намір запропонувати свою розробку брендам преміальних автомобілів у Північній Америці та Європі, вона вже викликала інтерес із боку деяких світових виробників. Апаратне та програмне забезпечення для автомобілів дуже швидко перетворилося на окремий великий ринок, на якому активно суперничають між собою не лише автовиробники, а й технологічні компанії. Очікується, що складні екрани, що згортаються, внесуть певні зміни в дизайн інтер'єрів автомобілів, оскільки дозволяють скоротити простір і забезпечують велику гнучкість.

Джерело: Трешбокс
Фото: chosun.com

Обговорення новини

No Mercy  

Ніфіга собі яка інновація. В мене в Ауді А6 ще в 2012 році був дисплей, який висувався з торпедо.

+1-4ВІДПОВІСТИ  
Артем Фурсенко  

nikolaynovgorodskiy, Спочатку, коли почав читати статтю теж про це подумав ( у знайомого і зараз а6 с7), але тут сама інновація в тому, що по суті один великий дисплей складається з декількох менших, які в залежності від цілей використання змінюють свій розмір

+4ВІДПОВІСТИ  
No Mercy  

Артем Фурсенко, так, я теж, коли дочитав, зрозумів, у чому різниця) Але, як на мене, в цьому небагато сенсу, бо в самому торпедо завжди і так багато вільного місця, є куди дисплей сховати. Це тільки здорожчуе авто. Краще б вони не економили на шумоізоляції та матеріалах оздоблення. А то вже й в німців в салоні багато дешевого пластику, нажаль. Хоча сама технологія цікава.

-4ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація