Компанія KIA представила бюджетний електрокросовер EV5

Компанія KIA представила бюджетний електрокросовер EV5

26 серпня 2023
0

На автошоу в Ченду презентували новий KIA EV5. Електричний кросовер надійде в продаж до кінця року. Подробиці авто розкрили на офіційному сайті KIA.

Електромобіль KIA EV5 випускатимуть у Китаї і саме там спочатку з'явиться модель. На інші ринки вона вийде під кінець 2024 року, а його основним конкурентом стане Volkswagen ID.4. Кросовер позиціонують, як електричну альтернативу Kia Sportage, адже дві моделі можна порівняти за габаритами.

Розміри KIA EV5 2024:

  • довжина - 4 615 мм;
  • ширина - 1 875 мм;
  • висота - 1 715 мм;
  • колісна база - 2 750 мм.

Гранований дизайн витриманий у дусі старшого брата - флагманського KIA EV9. У авто виражений двооб'ємний профіль з високим капотом та оригінальні тоненькі фари.

У салоні KIA EV5 на передній панелі встановлено одразу три дисплеї, а підсвічування може змінювати колір (доступні 64 різних відтінки). Передні сидіння виконані у вигляді дивана. Знімну підлогу в багажнику можна перетворити на полицю.

Електрокросовер KIA EV5 можна оснастити тризонним клімат-контролем, камерами кругового огляду, підігрівом і вентиляцією сидінь.

Спочатку новий KIA EV5 запропонують тільки в 218-сильній задньопривідній версії. Він важить 1870 кг, а його максимальна швидкість обмежена на 185 км/год.

Літій-залізо-фосфатну батарею для KIA EV5 виготовлятиме BYD. Її ємність становить 77 кВт.год, а заявлений запас ходу - близько 600 км. Більше характеристик обіцяють опублікувати в жовтні.

Джерело: Фокус
Фото: autohome

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація