Компанія Lexus готує модель під назвою HZ

Компанія Lexus готує модель під назвою HZ

22 листопада 2023
0

Lexus патентує назви HZ 300e, HZ 450e і HZ 550e. Інформація про заявку на реєстрацію товарного знака HZ з'явилася на форумі LexusRXOwners. Дане ім'я пророкують компактному кросоверу, який буде меншим за середньорозмірний позашляховик RZ. З документа випливає, що у моделі буде мінімум три модифікації з індексами 300e, 450e і 550e, де «e» вказує на електрифіковану силову установку.

Заявка на патент була подана в Європі та Австралії. Відповідно до стратегії розвитку компанії, у 2030 році кожна модель, яку вона випускає, матиме електричну версію. А ще через п'ять років, тобто у 2035-му, Lexus почне впускати виключно електромобілі. Відповідно, зареєстрована назва може призначатися електромобілю, який запропонують у трьох модифікаціях.

За логікою найменувань моделей Lexus, «молодший» HZ 300e буде моноприводним з одним електромотором, HZ 450e - повнопривідним з двомоторною установкою, а HZ 550e - топовою версією з електромоторами, які сумарно видають понад 400 «конячок» потужності.

Раніше Lexus зареєстрував назву для іншої моделі, TZ. Ймовірно, це теж буде кросовер, але більший. З документів, оприлюднених у базі патентного відомства, випливає, що новинка з'явиться на ринку в модифікаціях TZ 450e та TZ 550e.

Джерело: Мотор
Фото: Carscoops

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація