Компанія McLaren змінила власника

Компанія McLaren змінила власника

24 березня 2024
0

McLaren Automotive перейшла під управління Mumtalaket, суверенного фонду добробуту Королівства Бахрейн. Холдинг, який раніше володів 60% акцій компанії, придбав решту 40%. Зі слів генерального директора McLaren Майкла Лейтерса, перехід під крило фонду дозволить забути про фінансові проблеми та зосередитися на реалізації «довгострокового бізнес-плану». Нові власники повинні допомогти забезпечити фінансування та стабільність компанії, оскільки вона працює над розширенням, адаптацією та покращенням якості своєї продукції. Зокрема, над новими технологіями та електрифікацією існуючої модельної лінійки.

Останні роки компанія зазнавала фінансових труднощів. У 2021 році McLaren Automotive продала свою штаб-квартиру в Уокінгу, яку займала 17 років. Комплекс, що включає офісні та дослідні приміщення, а також завод Формули-1, придбав інвестиційний фонд GNL із Нью-Йорку. Сума угоди склала 214,22 мільйона доларів. Але з'їжджати McLaren не довелося. Компанія домовилася із власником про оренду приміщень. Ця незвична угода стала додатковим джерелом фінансування.

У 2022 році McLaren довелося продати частину своїх історичних автомобілів, щоб профінансувати випуск суперкару Artura. Запуск купе запланувався 2021 року, але через відсутність коштів його довелося відкласти.

З приходом нового генерального директора Майкла Лейтерса справи пішли краще. Минулого року відбулося одразу дві прем'єри: вийшов McLaren 750 та дебютував новий GTS. Перший - наступник 720S, другий - більш практична версія суперкару GT.

За неофіційними даними, кінець 2024 року увінчається прем'єрою нового гіперкара. Це буде плагін-гібрид із двигуном V8 потужністю понад 1000 к.с. Як стверджується, проєкт на стадії «тонкого налаштування». Автомобіль отримає нове шасі з вуглецевого волокна та надруковані на 3D-принтері компоненти підвіски. Традиційні для бренду «крила метелика» замінять двері типу «крило чайки».

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація