Компанія Peugeot анонсувала дорожню версію гіперкара 9X8

Компанія Peugeot анонсувала дорожню версію гіперкара 9X8

02 липня 2023
1

Коли вперше з'явилися правила для гіперкарів Ле-Мана, виникла певна плутанина щодо того, чи обов'язковими є еквівалентні вуличні легальні автомобілі, чи ні. Це підживлювало чутки про те, що Peugeot доведеться виставити на продаж 9X8 з «номерним знаком», але цього не сталося. Правила залишили компаніям певний простір для маневру, яким вони могли скористатися. Коротше кажучи, вуличні автомобілі не стали необхідністю. Однак є промінь надії на те, що 9X8 буде їздити по дорогах загального користування за умови, що ваші кишені достатньо глибокі.

У розмові з журналом Top Gear генеральний директор Peugeot Лінда Джексон сказала, що 9X8, на якому можна буде їздити по вулицях міста, цілком можливий. Умова? Щоб французький бренд змінив свою думку, вам доведеться виписати йому «чистий чек», оскільки гіперкар наразі не розробляється для використання на дорогах. Хоча перспективи високопродуктивної електрифікованої машини зі значком лева звучать захоплююче, правда полягає в тому, що ніхто з потенційних покупців ще не цікавився у Peugeot про дорожній автомобіль.

Перетворення трекової моделі на вуличний гіперкар нарешті дозволило б Peugeot отримати флагманську модель, якою вони «дражнили» десятиліттями. Протягом багатьох років бренд Stellantis створив кілька неймовірно крутих концепт-карів, які, на жаль, так і не побачили світ у серійному виконанні. 

Насправді важко побудувати бізнес-кейс для гіперкара від мейнстрімного бренду, оскільки висококласні бренди вже добре покрили цей сегмент.

Джерело: Motor1

Обговорення новини

cpl_eagle  

Мейнстрімний бренд?
Здається це зовсім не про сучасний Пежо

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація