Компанія Polestar представила одразу дві нові моделі електромобілів

Компанія Polestar представила одразу дві нові моделі електромобілів

12 квітня 2023
0

Минулого тижня шведський автомобільний бренд Polestar представив майбутній серійний кросовер Polestar 3 та концепт родстера, який стане основою для моделі Polestar 6. Презентація обох новинок відбулася під час відкриття нового «Polestar Space» у торговому центрі «South Coast Plaza» у Коста-Меса, Каліфорнія.

Побувати на прем'єрі вдалося журналістам видання Electrek, завдяки яким ми маємо нагоду роздивитися обидві новинки. Як повідомляється, Polestar 3 та Polestar 6 перебувають у статусі прототипів, які компанія демонструватиме на різних виставках та автошоу у США.

Polestar 3 - це традиційний електрокросовер, порівняний за розмірами з Tesla Model Y. Дизайн автомобіля розроблений у фірмовій стилістиці марки. У кросовера довгий капот й завалене назад лобове скло. Візуально воно об'єднане зі скляним панорамним дахом із масивним спойлером у задній кромці. У передній та задній частині кузова є невеликі «крила», які змінюють кут для покращення аеродинаміки. Під переднім крилом розташований набір датчиків, який у компанії називають SmartZone. За доплату над лобовим склом встановлять LiDAR.

Салон кросовера оздоблений шотландською шкірою та укомплектований сидіннями із підігрівом та вентиляцією. Також можна обрати інтер'єр із шерсті, синтетичної шкіри або в комбінації вініл/поліестер.

Polestar 3 використовує той самий інтерфейс на базі Google, що й Polestar 2. Тобто у розпорядженні водія технології Google Assistant, Google Maps та Google Play Store. Також є функція голосового керування та 360-градусна камера. З мобільним додатком Polestar Connect автомобіль вмикається, як тільки водій сідає на своє місце.

Технічної інформації про кросовер Polestar 3 немає. У продажу він з'явиться наприкінці 2023 року. Мінімальний цінник - 84 000 доларів. Версія з LiDAR вийде на ринок у середині 2024 року. Яким буде базовий цінник такого кросовера, не відомо. Спеціальне видання LA Concept тиражем у 500 одиниць з очікуваним цінником у 200 000 доларів розпродано протягом тижня з депозитом у 25 000 доларів.

Родстер Polestar 6 доведеться зачекати довше. Поки це лише концепт зі складним дахом та жорстким алюмінієм шасі. Як кажуть у компанії, родстер укомплектують 884-сильною силовою установкою, що дозволить прискорюватися від 0 до 96 км/год приблизно за 3,0 секунди.

В основу моделі ляже власна платформа Polestar, тоді як Polestar 2 та 3 побудовані на архітектурі Volvo, а Polestar 4 - на платформі Geely. Також фірмову платформу отримають моделі 5 та 6.

Джерело: Autogeek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація