Компанія Porsche припинила випуск універсала Panamera Sport Turismo

Компанія Porsche припинила випуск універсала Panamera Sport Turismo

25 листопада 2023
0

Porsche відмовилися від моделі Panamera Sport Turismo. Оригінальний спортивний універсал уже зняли з виробництва - про це стало відомо під час презентації оновленого ліфтбека Panamera. Детальніше про причини відмови від моделі розповіло видання Automotive News Europe.

Універсал Porsche Panamera Sport Turismo припинили випускати через непопулярність: на нього припадало лише 10% від усіх продажів моделі. Більшість авто продавалися в Європі, а от у США та Китаї така модифікація зовсім не користувалася попитом.

До того ж, у лінійці не було позашляхової версії на кшталт електричного Porsche Taycan Cross Turismo, який продається краще.

Також наголошується, що основним конкурентом Porsche Panamera Sport Turismo став кросовер Cayenne - він просторіший усередині, має більш місткий багажник і високий кліренс.

Версія Sport Turismo була тільки у другого покоління Porsche Panamera. Її випускали з 2017 року і пропонували бензинові, дизельні та гібридні модифікації потужністю до 680 к.с. На момент появи це був найпотужніший у світі універсал.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація