Компанія Volvo презентувала електричний купе-кросовер Polestar 4

Компанія Volvo презентувала електричний купе-кросовер Polestar 4

18 квітня 2023
0

На автосалоні в Шанхаї презентували купе-кросовер Polestar 4, який є найшвидшою моделлю суббренду Volvo. Про це повідомили на сайті Autocar.

Polestar 4 отримав купеподібний силует та роздільну передню оптику. Його дизайн натхненний концептом Polestar Precept.

Новинка займе місце у модельному ряду між седаном Polestar 2 та кросовером Polestar 3. Polestar 4 запропонують у кількох версіях.

Кросовер відрізняється низьким коефіцієнтом аеродинамічного опору. На авто встановлені висувні дверні ручки та безрамні вікна. Ще однією відмінністю моделі стала відсутність заднього скла.

Габарити Polestar 4:

  • довжина - 4839 мм;
  • ширина - 2139 мм;
  • висота - 1544 мм;
  • колісна база - 2999 мм.

Polestar 4 буде доступний як з одним, так і двома двигунами. Двомоторна версія зі збільшеним запасом ходу видає потужність 544 к.с. і 686 Нм крутного моменту. Розгін від 0 до 100 км/год займає 3,8 секунди.

Одномоторна версія зі збільшеним запасом ходу має потужність 272 к.с. і 343 Нм крутного моменту. Усі моделі далекого радіусу оснастять акумуляторною батареєю місткістю 102,0 кВт.год. Попередній запас ходу становить понад 480 км на одному заряді.

Polestar 4 отримає нову функцію оптимізації приводу, яка дозволяє водіям вибирати режими керування з упором на запас ходу або ефективність. Двомоторна версія може відключати один з електромоторів для економії енергії.

Особливу увагу в Polestar 4 приділено безпеці. Електрокросовер отримав дев'ять подушок безпеки, 12 камер, радар та 12 ультразвукових датчиків.

В інтер'єрі встановлена 10,2-дюймова панель приладів, а поруч розташований 15,4-дюймовий дисплей інформаційно-розважальної системи. Проєкційний дисплей отримав «сніговий режим», який змінює колір тексту з білого на жовтий під час поїздки по засніженій місцевості.

Polestar 4 спочатку з'явиться в листопаді цього року в Китаї. Початкова ціна кросовера становитиме 60 000 доларів.

Джерело: Фокус
Фото: autohome

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація