Компанія Volvo Trucks поставила рекордну кількість вантажівок

Компанія Volvo Trucks поставила рекордну кількість вантажівок

11 березня 2024
0

За підсумками 2023 року, компанія Volvo Trucks реалізувала по всьому світу 145 395 вантажівок (2022-го - 145 195 од.), що є рекордним показником за всю її історію. Найбільш успішними виявилися ринки США, Бразилії та Великобританії. Також було збережено лідерство в сегменті електровантажівок, продаж яких зріс на 256% - до 1977 од. Щодо європейського ринку електровантажівок важкого класу, то тут частка Volvo Trucks збільшилася з 32,3% до 47,2%.

З недавнім виходом двох нових електровантажівок - FH Aero Electric та FM Low Entry - виробнича лінійка машин Zero Emission зросла до восьми моделей. Компанія реалізує електровантажівки з 2019 року і на сьогоднішній день вони експлуатуються у 45 країнах на шести континентах.

У 2023 році перші електричні вантажівки Volvo Trucks поставлені в Латинську Америку - Бразилію, Чилі та Уругвай. Крім того, компанія стала першим виробником, який реалізував електровантажівки важкого класу у Марокко, Південній Кореї та Малайзії.

Що ж до новинок з ДВЗ, то тут великі надійні покладаються на модель VNL наступного покоління для північноамериканського ринку. Ця машина витрачає на 10% палива менше і має передову систему безпеки. А для Європи, Азії, Африки та Австралії пропонується модель FH Aero з покращеною на 5% паливною економічністю.

Джерело: Авто Центр
Фото: Volvo Trucks

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація