Компанія Bugatti зайнялася відновленням лісів

27 квітня 2022
0

Компанія Bugatti розповіла про нові заходи щодо боротьби зі змінами клімату. Крім переходу на 100-відсоткову «зелену» енергетику, французький виробник гіперкарів зайнявся переробкою промислових відходів та відновленням лісів у рідному Ельзасі. Крім того, Bugatti виступила за збереження тропічних лісів Амазонії.

Підприємство Bugatti у французькому Мольсемі вже два роки працює на біогазі та електриці з відновлюваних джерел. Але екологічною стратегією компанії передбачено й інші заходи щодо зниження негативного впливу на довкілля. Наприклад, Bugatti переробляє до 98 відсотків промислових відходів, а також відновлює лісовий масив неподалік штаб-квартири марки в Ельзасі, щоб компенсувати шкідливі викиди вуглекислого газу від поїздок на гіперкарах.

Ліс, про яке йдеться, оточує комуну Грендельбруш, розташовану за два десятки кілометрів від Мольсема. Разом із Національним управлінням лісів Франції (Office National des Forets) Bugatti займається відновленням цього зеленого масиву: минулого року тут було посаджено 9125 дерев, у 2020-му - 4480. Тим самим продовжено давню традицію, адже перший ліс Етторе Бугатті створив в Ельзасі більше 110 років тому. Навіть зараз поряд із фамільним маєтком Шато Сен-Жан ростуть 250-річні дуби та водяться лані.

Посадка різних порід дерев у Грендельбруші допоможе відновити місцеву екосистему та створить середовище для розвитку біорізноманіття флори та фауни, впевнені у Bugatti. Крім того, рослини дозволять компенсувати викиди вуглекислого газу еквівалентні 1018 тонн та покрити таким чином нечисленні поїздки клієнтів. Звичайно, на тлі сукупних викидів Volkswagen Group це дуже мало, але в комбінації з іншими ініціативами лісовідновлення дозволить стати компанії кліматично нейтральною.

Зрозуміло, що це довгострокова стратегія, тому в Bugatti також робляться кроки щодо захисту навколишнього середовища, ефект від яких виявиться набагато швидше. Окрім іншого, до них відносяться відповідальне використання ресурсів, розвиток екологічно безпечних технологій та переробка промислових відходів. Нарешті Bugatti виступила за збереження тропічних лісів Амазонії і навіть взяла під захист деякі їхні ділянки.

Джерело: Bugatti

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація