Компанія Ford представила електричну вантажівку з функціями автопілота

Компанія Ford представила електричну вантажівку з функціями автопілота

23 вересня 2022
0

Компанія Ford презентувала на виставці IAA 2022 свою нову повністю електричну вантажівку, яка оснащена функціями автономного водіння останнього покоління.

Автівка з вантажопідйомністю 18-26 тонн відрізняється чудовою маневреністю та технологіями, які забезпечують високу ефективність управління витратами на володіння автомобілем.

У новій моделі споживання енергії зменшене майже вдвічі порівняно з класичними транспортними засобами внутрішнього згоряння, так само як і витрати на технічне обслуговування за рахунок зменшення компонентів, які зношуються.

Нова модель вантажівки Ford є частиною стратегії переходу великого автотранспорту до електрифікації, яка в рази зменшує загальну вартість володіння транспортним засобом, що є особливо цікавим та актуальним.

Нові «автономні технології» Ford

Під час виставки у Ганновері спеціалісти Ford продемонстрували розроблені технології для підключеного та автономного водіння. В цілому в автомобілях Ford Trucks нового покоління будуть доступні три нові «автономні технології».

Технологія «Віддалене водіння» («Remote Driving»)

Remote Driving дозволяє операторам віддалено підключатися до транспортного засобу, щоб контролювати водіння під час керування автопілотом.

Технологія «Highway Pilot»

Технологія автопілота «Highway Pilot» рівня 4 пропонує можливість транспортного засобу автономно пересуватися між логістичними центрами H2H (від хаба до хабу), забезпечуючи безпечніший, швидший, дешевший, екологічний транспорт.

Технологія «Автономне паркування заднім ходом»

Автономне паркування заднім ходом є необхідним способом досягнення повної автономності не тільки під час транспортування, але й під час стикування для навантаження та розвантаження.

Таким чином компанія Ford Trucks фактично зосередилася на основних принципах - з точки зору стратегії та бачення майбутнього важкого транспорту - яких вона має намір дотримуватися в наступний період.

«Покоління майбутнього» («Generation-F»)

«Покоління майбутнього» від Ford Trucks, - це назва дорожньої карти щодо транспортних рішень із нульовим рівнем викидів і захоплюючих нових технологічних функцій, які буде впроваджувати компанія з метою збереження конкурентної переваги у виробництві.

Крім того під час виставки компанія Ford Trucks оголосила про свою мету до 2030 року продавати у Європі 50% автомобілів з нульовим рівнем викидів.

«Слідуючи Generation-F до 2030 року 50% європейських продажів бренду будуть виключно з нульовим рівнем викидів. Як інноваційний бренд, який прислухається до потреб клієнтів і хоче розділити підприємницьке навантаження, ми зосереджуємо наші дослідження та розробки, щоб вивести на ринок передові технології, які значно сприяють зниженню операційних витрат і викидів вуглецю від автотранспорту, одночасно збільшуючи продуктивність автопарку. Враховуючи все це, зміцнення нашої позиції в Європі є одним із наших головних пріоритетів», - заявив Серхан Турфан, віце-президент Ford Trucks International.

Джерело: Autogeek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація