Компанія Great Wall випустить преміум-мінівен

Компанія Great Wall випустить преміум-мінівен

25 грудня 2022
0

Great Wall випустить преміум-мінівен більший, ніж Toyota Alphard. У Китаї сфотографували прототип новинки компанії Wey - суббренду концерну Great Wall. Журналісти вважають, що мінівен з індексом M80 відзначиться габаритами, оригінальним дизайном, гібридною силовою установкою DHT, передовою медіасистемою та багато оснащеним салоном. Світова прем'єра Wey M80 відбудеться 2023 року, але ще до дебюту «вісімдесятку» може розкрити Мінпромторг КНР.

Концерн Great Wall вже намагався випускати мінівени у другій половині 2000-х, проте тоді йшлося про ліцензійні копії японських однооб'ємників, і успіхом спроба не увінчалася. Зараз китайці розробляють цілу лінійку мінівенів на модульній архітектурі Lemon: схоже, що спочатку вийде преміум-варіант, а потім з'явиться більш компактний та бюджетний сімейний автомобіль.

Китайські журналісти вважають, що довжина Wei M80 досягне позначки 5400 міліметрів, тобто новинка Great Wall виявиться майже на півметра довшою за Toyota Alphard. Майже два роки тому мінівену пророкували гібридну силову установку DHT на основі «турбочетвірки» 2.0, і з тих пір конкретики не з'явилося. Проте тести прототипів у серійному кузові свідчать, що роботи над проєктом ведуться, а дизайн екстер'єру буде витриманий у дусі повнорозмірного кросовера Wey 80.

У Піднебесній сегмент мінівенів дуже популярний, тож ігнорувати успіхи конкурентів Great Wall не може. За останні дванадцять місяців були представлені однооб'ємники концернів BYD, FAW та Geely.

Джерело: AMPERCAR.com
Фото: autohome

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація