Компанія Hyundai показала два безпілотники для міст майбутнього

Компанія Hyundai показала два безпілотники для міст майбутнього

08 грудня 2022
1

Компанія Hyundai Mobis представить на виставці CES у Лас-Вегасі безпілотні шатли M.Vision TO та M.Vision HI. Обидва виступають демонстраторами технологій майбутнього та оснащені, наприклад, електричними приводами e-corner, що відповідають за рух, поворот та гальмування кожного колеса. У містах майбутнього такі безпілотники стануть масовим явищем і, можливо, замінять особистий транспорт.

Компанія-постачальник автокомпонентів Hyundai Mobis традиційно покаже на виставці споживчої електроніки (CES) у Лас-Вегасі розсип нових технологій. Заявлено поворотний 32-дюймовий дисплей, очевидно, для безпілотників, і прототип задньої підвіски нової конструкції. Будуть на стенді і шоу-кари, а точніше моделі спеціального призначення (PBV, Purpose-Built Vehicles): M.Vision TO і M.Vision HI.

Електричні «коробочки» розвивають ідеї, закладені M.Vision X та M.Vision POP. Вони зможуть працювати в сервісах «мобільність як послуга» (подальша еволюція каршерингу) та теоретично стати альтернативною особистому транспорту. По суті, перед нами втілення популярної концепції «третього простору» (перші два – це будинок і робота), яка описує автомобіль як місце для спілкування та споживання контенту.

Оскільки керувати шатлами не доведеться, весь їхній внутрішній простір віддано пасажирам. У M.Vision TO є поворотні сидіння, що складаються, а в M.Vision HI - вбудовані в скло дисплеї. Через них можна отримати доступ до стрімінгових сервісів та онлайн-магазинів, причому тикати пальцями в панель навіть не доведеться: все керування реалізовано за допомогою системи відстеження погляду.

Обидва безпілотники оснащені радарами, камерами та лідарами. По кутах кузова розставлені модулі e-corner, які відповідають за рух, поворот та гальмування кожного колеса. Завдяки такій конструкції, M.Vision TO та M.Vision HI здатні їздити боком і навіть розвертатися на місці.

Джерело: AMPERCAR.com

Обговорення новини

Andriy86  

Це їм купівля Boston Dynamics так допомогла в розвитку безпілотних технологій?

-3ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація