Компанія Hyundai відкрила інститут з розробки роботів

Компанія Hyundai відкрила інститут з розробки роботів

16 серпня 2022
0

Hyundai Motor й американська інженерна компанія Boston Dynamics, яка створила чотирилапого робота BigDog, оголосили про відкриття інституту - Boston Dynamics AI Institute. У його стінах «світові таланти» займуться дослідженнями у сфері штучного інтелекту.

Керуватиме новим інститутом Майк Райберт. Саме він у 1992 році створив Boston Dynamics з інженерів Массачусетського технологічного інституту. Команду поповнять світові таланти у галузі штучного інтелекту, робототехніки, машинного навчання та програмного забезпечення. Основною сферою діяльності інституту будуть розробки інтелектуальних механізмів нового покоління для роботи у таких царинах, як політика та етика. Початкові інвестиції в проєкт - 400 млн доларів.

У власність південнокорейського автовиробника фірма Boston Dynamics перейшла у грудні 2020 року за 921 млн доларів. Насамперед на заводах Hyundai і Kia розробили відомих у всьому світі роботів-собак. У січні цього року компанія представила нове покоління роботів, побудоване на платформі Plug&Drive (PnD). У просторі вони орієнтуються за допомогою лідарів та камер. Презентація вдосконалених роботів відбулася у рамках щорічної виставки побутової електроніки CES 2022 у Лас-Вегасі.

Одного із двох своїх собак-роботів, розроблених компанією Boston Dynamics, армія США направила до України. Пес на прізвисько Spot разом із фахівцями британсько-американської благодійної організації HALO Trust розміновує території навколо Києва.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація