Компанія Lamborghini не готова до випуску електричного суперкара

Компанія Lamborghini не готова до випуску електричного суперкара

02 лютого 2023
0

Lamborghini у майбутньому стане автовиробником, що випускатиме лише електромобілі. Як всі. Про це стало відомо минулого року, коли представники марки сказали, що їхня перша модель з батарейним живленням з'явиться в 2028 році. Однак у керівництва компанії із Сант-Агата-Болоньєзе ідея полягає в тому, щоб створити нове сімейство моделей, а не випустити спадкоємців Aventador, Huracan та Urus.

Технічний директор Lamborghini Руан Мор, який дав інтерв'ю Motor1 під час «24 години Дайтони», ясно дав зрозуміти: електромобілі необхідні, але з сучасними технологіями не можна допустити повну відмову від двигунів внутрішнього згоряння.

«Ми вважаємо, що ще не настав час для суперспортивних автомобілів переходити на суто електричні установки. І ми віримо, що час буде невідповідним навіть через п'ять-шість років. Ми не хочемо створювати високопродуктивні моделі з надмірною вагою. Ми також не хочемо, щоб продуктивність надмірно залежала від рівня заряду батареї та температури», - сказав Мор.

Але чого нам чекати від Lamborghini найближчими роками? Ведуться роботи із заміни Aventador, який, судячи з шпигунських фотографій, як і раніше, показує «старомодну» настройку з величезним вихлопом, розміщеним у центрі задньої частини. Це буде гібрид, як і автомобіль, який з'явиться після Huracan.

«Автомобілі призначені для повсякденного використання відрізняються від суперкарів. Вже сьогодні є місце для електричного Lamborghini, але нам потрібно дочекатися відповідного часу, щоб вийти на ринок. Наші клієнти очікують від нас чогось виняткового: чогось, чого вони не зможуть знайти, звернувшись до іншого виробника», - зазначив топ-менеджер.

«На даний момент, - підсумував Мор, - ми вважаємо, що для суперспорту і спортивного сегменту двигун внутрішнього згоряння, оснащений гібридним модулем, як і раніше, є найкращим вибором».

Джерело: AMPERCAR.com

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація