Компанія Renault задумала заробляти мільярди на переробці автомобілів

Компанія Renault задумала заробляти мільярди на переробці автомобілів

15 жовтня 2022
0

Французький автовиробник Renault створив окрему компанію, яка являтиме собою виробництво замкнутого циклу. Нове підприємство отримало назву The Future is NEUTRAL. На ньому будуть перероблятися старі автомобілі та повторно використовуватися отримані з них елементи. За попередніми підрахунками, компанія зможе заробляти близько 2,2 мільярда доларів щороку на новому виробництві.

Головною метою нового підприємства в компанії бачать перетворення автомобільної промисловості на бізнес з екологічною нейтральністю. За підрахунками експертів французької марки, сучасні автомобілі на 85 відсотків складаються із деталей, які підходять для вторинної переробки.

Щороку лише на території Євросоюзу з експлуатації виводять близько 11 мільйонів автомобілів. І кожен з них можна використовувати вдруге, знижуючи тим самим збитки, що завдаються екології. У компанії планують переробляти і автомобільні акумулятори, причому йдеться як про коректну утилізацію, так і про випуск нових деталей.

Цей проект справді унікальний: на сьогоднішній день жоден автовиробник не займається вторинною переробкою старих автомобілів. В основному їх відправляють або на звалища, або запчастини. А в Америці взагалі деякі списані автомобілі продають для подальшої експлуатації в країнах Третього світу.

Джерело: Carsscoops

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація