Коштовний американський спорткар роками стояв покинутим на СТО

Коштовний американський спорткар роками стояв покинутим на СТО

20 вересня 2023
0

У США знайшли занедбаний Plymouth Road Runner Superbird 1970 року. Знамените спортивне авто не один рік простояло на підйомнику на станції техобслуговування. Йому присвятили відео на Youtube-каналі Auto Archaeology.

Історія цього Plymouth Superbird не до кінця встановлена, але відомо, що останній власник випадково придбав спорткар на майданчику з торгівлі уживаними авто. Оскільки машина потребувала ремонту і реставрації, то її завезли на СТО і поставили на підйомник.

Втім, відновити Plymouth Road Runner Superbird не вдалося і він так і залишився на підйомнику. Машина місцями проржавіла, але все одно залишається дуже цінною.

Plymouth Superbird 1970 року - справжній колекційний раритет. По суті, це серійна версія гоночного авто із серії NASCAR - для допуску до змагань випустили менше 2000 таких купе.

Особливість Plymouth Superbird - опрацьована аеродинаміка. Це один із перших серійних автомобілів з антикрилом. Крім того, встановлено обтічну передню частину.

Саме цей автомобіль цінний тим, що оснащений рідкісним топовим 7,0-літровим V8 Hemi потужністю 425 к.с. На овальних трасах NASCAR Plymouth Superbird розвивали 320-330 км/год, а розгін до 100 км/год триває близько 5 с.

Загалом випустили лише 135 Plymouth Superbird Hemi і зараз їхня ціна на аукціонах перевищує мільйон доларів. Це один із найдорожчих американських автомобілів усіх часів.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація