Крихітний електрокар виявився швидшим за Mercedes-AMG One на Хокенхайм-рингу

Крихітний електрокар виявився швидшим за Mercedes-AMG One на Хокенхайм-рингу

21 червня 2024
0

Розробники батарейного суперкара Speirling опублікували відеоролик, присвячений його заїзду на трасі Хоккенхаймрінг. Купе довжиною всього 3,5 метра змогло поставити абсолютний рекорд треку для машин із закритими колесами, перевершивши актуальний Mercedes-AMG One на 14 секунд і гоночні машини серії DTM.

Speirling, розроблений британською фірмою McMurtry під керуванням екс-пілота Формули-1 Макса Чілтона, подолав знамениту трасу за 1 хвилину 24,4 секунди. Це на 3,9 секунди краще за рекордний час, встановлений у 2020 році під час заїздів Deutsche Tourenwagen Masters. Організатори заїзду уточнюють, що суперкар вийшов на трасу з деякими обмеженнями: було розблоковано лише 75% можливостей силової установки та системи активної аеродинаміки, оскільки у заїзді брав участь дослідний прототип.

Суперкар важить менше тонни, а віддача його силової установки складає близько 1000 к.с. Точніші дані розробники поки що не наводять. Привід лише задній. Speirling обладнаний 60-кіловатною батареєю із системою швидкої зарядки, якої вистачає на 10 кіл по Сільверстоуну в режимі «газ у підлогу». Після завершення випробувань McMurtry планує розпочати продаж Speirling приватним покупцям, але буде випущено не більше 100 електрокарів за ціною 895 тисяч фунтів стерлінгів (1,13 мільйона доларів).

Про Speirling вперше стало відомо у 2021 році, а свій перший рекорд суперкар встановив у 2022 році: на подолання офіційної траси Фестивалю швидкості у британському Гудвуді він витратив 39,08 секунди – це навіть швидше, ніж спортпрототип VW ID.R.

Джерело: AMPERCAR.com
Фото: McMurtry Automotive

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація