Культовий спорткар Pontiac GTO схрестили з електромобілем Tesla

Культовий спорткар Pontiac GTO схрестили з електромобілем Tesla

01 грудня 2023
0

Канадська компанія Ness Customs виконала нестандартний тюнінг Pontiac GTO 1966 року. Класичне спортивне авто перетворили на електромобіль. Про це повідомляється на сайті Barrett-Jackson.

Вінтажний кабріолет Pontiac отримав силову установку від Tesla Model 3 Performance. На зміну 6,4-літровому V8 прийшов електромотор потужністю 350 к.с. Під капотом знайшлося місце і для літій-іонної батареї.

Зокрема, повністю перероблена ходова Pontiac GTO. У Tesla Model 3 також запозичили задній підрамник із незалежною підвіскою і дискові гальма. Рульове управління з електропідсилювачем взяли в Dodge.

Візуально відрізнити електромобіль Pontiac GTO від стандартної бензинової моделі можна хіба що за сучасною оптикою та 18-дюймовими дисками з широкими шинами. Утім, насправді 75% кузовних деталей нові - крила, двері, капот і днище - відтворено за оригінальними кресленнями.

Салон Pontiac GTO не тільки відреставровано, а й доповнено невеликим сенсорним дисплеєм. Також встановлено кондиціонер від Tesla, пічку General Motors і сучасну акустику Blam audio.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація