Кинуту американську вантажівку завели через 30 років

Кинуту американську вантажівку завели через 30 років

30 грудня 2023
0

Сьогодні на безмежних американських просторах можна зустріти чимало магістральних тягачів, що відслужили своє. Незважаючи на поважний вік кілька десятків років і пробіг у сотні тисяч миль такі машини ще можна реанімувати. Нещодавно команда автомобільних «слідопитів» відшукала в кущах відому безкапотну модель White Road Commander, яка простояла просто неба 30 років. На одометрі красувалася цифра 607 544 милі (біля мільйона кілометрів).

Для підйому кабіни використали буксирні ремені, що прикріпили до переднього бампера пікапу Dodge Ram. Після того, як кабіна відкинулася, було виявлено зв'язку заіржавілих ключів. Цікаво, що в моторі залишилося ще трохи олії. Тому було вирішено завести машину, використавши нові акумулятори. І що ж, за кілька хвилин «Дорожній командир» порадував характерним риком і неабияким вихлопом із труби. Тепер тягач явно поновлять для майбутніх поколінь.

Відзначимо, що White Road Commander випускався з 1972 до 1983 року. Тягач отримав повністю алюмінієву кабіну з характерною решіткою радіатора. 1975 року з'явилися модернізовані двері. Кабіна спершу була завдовжки 88 дюймів 223,5 см, з одним спальним місцем, але пізніше з'явилася її подовжена версія, у тому числі з високим дахом. На машину встановлювалися найрізноманітніші силові агрегати Сummins та Сaterpillar, потужністю від 190 до 450 к.с.

Цікаво, що White Road Commander експортувався і до Європи, зокрема до Швейцарії та Великобританії.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація