Китай лідирує у світовій гонці патентів на безлітієві акумулятори

Китай лідирує у світовій гонці патентів на безлітієві акумулятори

04 квітня 2023
1

2023 року Китай планує запустити масове виробництво натрій-іонних акумуляторів. Якщо це станеться китайці очолять постлітій-іонні перегони, залишивши позаду США та Японію.

Як пише видання Nikkei Asia, за останні 10 років більше половини всіх патентів, пов'язаних із іонно-літієвими батареями, належать китайським компаніям. Із зареєстрованих у грудні 2022 року 9800 патентів на тему акумуляторних технологій, 5400 - китайські розробки. Для порівняння, японські компанії оформили близько 1100 патентів, американські - 719, південнокорейські - 595.

Обійшов Китай конкурентів й у галузі натрій-іонних акумуляторних блоків. Як очікується, їх масове виробництво китайці запустять ще до кінця цього року. Основними споживачами нової батареї стануть виробники електромобілів. За попередніми даними, за рахунок зниження частки рідкісноземельних металів вартість матеріалів для натрій-іонної батареї зменшиться на 60%. Теоретично це дозволить виробникам запропонувати дешевші електромобілі.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

No Mercy  

Патент і доведення до ладу, та серійний випуск, це різні речі. А в цьому вже багато років лідирує захід. Все китайське на західних ліцензіях та західних технологіях.

-3ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація