Китай відмовляється від електромобілів з Європи

Китай відмовляється від електромобілів з Європи

07 червня 2024
0

Зменшення популярності електромобілів Porsche у Китаї розкриває велику проблему для преміальних європейських брендів. За останні три роки європейські автовиробники втратили 15 відсотків частки ринку в сегменті авто з ціною вище 34 500 доларів.

Поставки Porsche у Китаї впали на 15 відсотків у 2023 році і продовжують погіршуватися цього року, змушуючи дилерів знижувати ціни на електромобілі. Згідно зі звітом Jiemian News, троє дилерів попросили Porsche компенсувати свої збитки у вигляді субсидій на нове обладнання. Проте, не отримавши сприятливої відповіді, вони дізналися, що Porsche China вирішив припинити надсилати їм новий інвентар.

Минулого тижня Porsche та її дилери в Китаї опублікували заяву, в якій зазначили, що стикаються з проблемами та працюватимуть разом, щоб знайти ефективні способи реагування на зміни ринку. Враховуючи відповідні тарифи та цінові війни на електромобілі, європейським виробникам може знадобитися змінити свою стратегію у Китаї.

Китай є найбільшим автомобільним ринком у світі як з точки зору попиту, так і пропозиції. У 2023 році кількість зареєстрованих автомобілів у Китаї зросла приблизно до 25,8 мільйона одиниць, що становить приблизно 11 відсотків від світового показника.

За даними Wall Street Journal, поставки Porsche у Китаї в першому кварталі цього року впали на 24% порівняно з попереднім роком, тоді як поставки Ferrari також знизилися на 25%. Mercedes-Benz і BMW також продали менше автомобілів у Китаї в першому кварталі порівняно з минулим роком.

Китайські електромобілі на домашньому ринку стають не лише доступнішими, їх також розглядають як життєздатну альтернативу преміум-сегменту, в якому традиційно домінує Німеччина. Німецьким брендам як і раніше віддають перевагу покупці автомобілів дорожче 48 300 доларів, але ринок змінюється. Такі компанії, як BMW, Mercedes-Benz і Audi, раніше домінували в сегментах дорожче 34 500 доларів із 60-відсотковою часткою ринку у 2020 році. Однак за три роки ця частка впала до 45 відсотків, частину ринку завоювали Tesla, а також BYD і Li Auto.

Джерело: Autogeek
Фото: Carscoops

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація