Китайські автомобілі можуть шпигувати за громадянами США

Китайські автомобілі можуть шпигувати за громадянами США

01 березня 2024
0

Президент Джо Байден заявив, що він доручив міністру торгівлі США розпочати розслідування щодо транспортних засобів, що походять з Китаю та інших «країн, що викликають стурбованість».

У своїй заяві президент сказав, що «Китай сповнений рішучості домінувати в майбутньому на автомобільному ринку, в тому числі за допомогою нечесної практики». Він додав, що країна готова заповнити американські дороги технологічно передовими автомобілями, які можуть становити загрозу національній безпеці.

«Підключені до мережі транспортні засоби з Китаю можуть збирати конфіденційні дані про наших громадян та нашу інфраструктуру та надсилати ці дані назад до Китайської Народної Республіки», - сказав Байден.

Посольство Китаю у Вашингтоні оперативно розкритикувало Білий дім за припущення, що його автомобілі становлять загрозу для американців. Однак Байден стверджував, що Китай вводить обмеження для американських автовиробників.

Це не перший раз, коли США вводять обмеження на китайські компанії через побоювання національної безпеки. Офіційні особи в Білому домі заявили, що ще занадто рано говорити про те, які дії може рекомендувати міністр торгівлі щодо автомобілів. Однак вони сказали, що уряд має широкі юридичні повноваження, які потенційно можуть мати «великий вплив».

У США вже заборонили електричним транспортним засобам з китайськими батареями мати право на екологічні податкові пільги.

Джерело: Autogeek
Фото: Carscoops

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація