Китайські автовиробники можуть «проігнорувати» захисні мита на електромобілі в Європі

Китайські автовиробники можуть «проігнорувати» захисні мита на електромобілі в Європі

09 червня 2024
0

Європейські регулятори готові ввести значні мита на імпорт китайських автомобілів, щоб дати місцевим брендам можливість конкурувати за клієнтів, проте деякі експерти вважають, що це не змінить ситуацію. Вони вважають, що китайські виробники автомобілів настільки ефективні, а їхній прибуток настільки великий, що вони легко зможуть погасити фінансові втрати та все одно поставляти електромобілі за вигідними цінами європейським клієнтам.

Законодавці в Європі стурбовані тим, що державні субсидії надають китайським брендам несправедливу економічну перевагу.

Аналітики очікують, що Європа оголосить про 30-відсоткове мито, але експерти, цитовані в Auto News, стверджують, що такий збір може бути недостатнім для зменшення кількості китайських електромобілів, які надходять до Європи. Величезна маржа китайських автовиробників легко впорається з таким тарифом, і покупець не помітить жодної різниці в ціні, хоча самі виробники отримають менший прибуток.

Аналітики припускають, що тарифи повинні досягати 50 відсотків, перш ніж вони почнуть зменшувати кількість китайських електромобілів, які імпортуються.

Проте не всі в автомобільній промисловості поділяють цю думку. Нещодавнє дослідження Кільського інституту світової економіки передбачає, що імпорт електромобілів з Китаю на суму приблизно 3,8 мільярда доларів не буде продовжуватися до Європи, якщо ЄС встановить 20-відсоткові мита на китайські електромобілі.

Джерело: Autogeek
Фото: Carscoops

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація