Китайський стартап створив батарею для електромобілів, яка нормально працює взимку

Китайський стартап створив батарею для електромобілів, яка нормально працює взимку

02 липня 2023
0

Молодий китайський стартап Greater Bay Technology оголосив про вирішення однієї з найбільш очевидних проблем електромобілів - зниження продуктивності батарей у холодну пору року. Новий елемент живлення «Phoenix», виготовлений із надпровідних матеріалів з технологією управління тепловим режимом, нагрівається з -20 до 25 градусів Цельсія за п'ять хвилин.

Перше покоління батарей стартапу - елементи живлення швидкої зарядки, здатні, за твердженням розробників, за 15 хвилин забезпечити електромобілю 500 км пробігу. Зокрема, їх встановлюють електричний позашляховик V Plus бренду Aion.

Наступного року електромобілі Aion, третього за популярністю бренду в КНР, будуть оснащуватися новими акумуляторами «Phoenix», створеними інженерами Greater Bay Technology. Їх вирізняє значний запас ходу - 1000 км, а також, як стало відомо, здатність швидко заряджатися хоч влітку, хоч взимку: з 10 до 80% за шість хвилин на зарядках з напругою від 300 до 1000 В.

До того ж, елементи батареї EV об'єднані в структуру, яку Greater Bay називає «журнальною обоймою», що не тільки забезпечує оптимізований теплообмін, але й краще захищає від пошкоджень при зіткненнях або проникненні в елементи.

Масове виробництво нових батарей ще не запущено, але може розпочатися цієї зими. Крім Aion, стартап веде переговори з представниками інших автокомпаній щодо можливого застосування батареї «Phoenix» в інших моделях.

Джерело: Україна Електро
Фото: Electrek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація