Киянин облаштував зарядну станцію для Tesla прямо у дворі багатоповерхівки

Киянин облаштував зарядну станцію для Tesla прямо у дворі багатоповерхівки

16 жовтня 2023
1

Бажання українців зекономити на комуналці іноді трансформується у без малого геніальні ідеї. Одну з таких можна побачити у столичному дворі багатоповерхівки на Позняках, де власник Tesla Model S облаштував зарядну станцію з використанням альтернативної енергії, розповідає «Главком».

На кадрах можна побачити автомобіль під навісом з сонячних панелей. Окрім сонячної енергії винахідливий киянин отримує і кінетичну, про що свідчить вітряк над панелями.

Біля авто компактно розташувались акумулятор, контролер та інвертор для отримання на виході потрібних 220В. Таким чином, електромобіль можна заряджати в будь-який час, навіть за умови блекаутів.

Вартість всього обладнання невідома, але, ймовірно, окупить себе за короткий проміжок часу, особливо за умови заряджання, наприклад, різних гаджетів. За ціни за кВт у 2,64 грн та 10 заряджань найслабшої Tesla Model S з акумулятором у 50 кВт-год власник авто зекономить понад 1300 грн за місяць.

Джерело: Главком

Обговорення новини

No Mercy  

Хто знає потужність і вартість однієї сонячної панелі, зможе приблизно порахувати, що окупатися воно буде кілька років, якщо взагалі окупиться. Поки власник не подасть ту Теслу

+2-5ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація